Beschrijving

In de landschapstuin van 1,4 hectare zijn 25 verschillende cultuur- en natuurelementen te zien die vroeger op het eiland IJsselmonde te vinden waren. 

Zo vindt u er onder andere een geriefhoutbosje. Deze bosjes werden vroeger bij een boerderij aangeplant om de boer hout te leveren voor het dagelijks gebruik. Er is een griendje zoals overal in de polder voorkwam. De wilgen op de smalle akkers worden in een cyclus van drie jaar gekapt. Een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen. Een moerasoever en paddenpoel. Deze plek is geschikt voor salamanders, kikkers, padden, hagedissen, maar ook de ringslang is er present.

Een landgoedbosje met stinzenplanten, een boerderijtuin met een aantal perken met ouderwetse snijbloemen. Een kruiden- en groentetuin met onder andere pompoenen, spitskool en verschillende soorten uien.

Neem vrijblijvend contact op

Ook zijn er kleine akkers met ouderwetse landbouwgewassen zoals maanzaad, boekweit, vlas, gerst en kalebassen. Verspreid over de tuin is een grote collectie cultuur maar vooral wilde planten te bewonderen. Naast diverse andere bomen zijn er 15 soorten wilgen aangeplant, want in vroeger tijden stond deze polder vol rijshout (wilgenhout), vandaar de naam Rijsoord. Heel bijzonder is de groene kapel. De bomen (veldesdoorns) vormen de plattegrond van een kleine kapel.

Jaarlijks worden ‘Open Tuindagen’ georganiseerd. Zie voor verder informatie de pagina Openingstijden.

Neem vrijblijvend contact op